2016. október 29., szombat

Tényleg így van?......

Január eleje az újrakezdés időszaka. Nagy fogadalmakat teszünk és egy ideig be is tartjuk. Vannak, akik annyira elszántak és kitartóak, hogy sikerül teljes életmód- és szemléletváltást végrehajtaniuk. De lássuk be - még ha irigyeljük is - Ők vannak kevesebben. A szürke valóság inkább az, hogy maradunk tovább is a taposómalomban - bármilyenben is vagyunk - és az adott kereteken belül próbálunk egy kis időt szakítani magunkra: kicsit lazítani, a testünket, lelkünket, bőrünket ápolni, szépíteni.

Léteznek olyan szolgáltatók, szalonok, ahol olyan környezetet és szolgáltatásokat biztosítanak, amelyek segítenek azt a kevés önmagunkra szánt időt a lehető leghatékonyabban eltölteni.

Itt az ember, Mi vagyunk a középpontban.....

1 megjegyzés:

  1. Mikor mit mennyit együnk?

    Testünk lelkünk egyensúlya szoros összefüggésben van azzal, hogyan étkezünk. A téli hónapok alatt kevesebbet mozgunk, ezért is különösen fontos, hogy figyeljünk táplálkozásunkra, mit, mikor fogyasztunk. Fontos tudni, bármit ehetünk, csak arra kell figyelnünk, mikor és mivel fogyasztjuk el az adott ételt.
    A napi anyagcserénk és napi energiaszükségletünk egyenes arányban kell legyen ahhoz, hogy testünk egyensúlya ne boruljon fel. A napi ötszöri rendszeres étkezés, meghatározza anyagcserénket, melynek megfelelő működése esetén a nehezen leadható kilók könnyebben tűnnek el és -ezt bár nehéz elhinni - de nem is jönnek vissza. Mivel az emésztés folyamata reggel indul, kiemelten fontos, hogy a reggeli szervesen beépüljön a napirendbe. Ezt követően ügyelni kell, hogy a további 4 étkezést is betartsuk. A szénhidrát tartalmú ételek nagyobb részét reggelire fogyasszuk és ebéd után már ne együnk ilyen ételt. A nap második felében válasszuk inkább a fehérjében gazdag rosttartalmú ételeket. A hatékony fogyás érdekében ne együnk fehérjét és szénhidrátot ugyanazon étkezés alatt. Például hús mellé salátát vagy savanyúságot, párolt zöldséget fogyasszunk, rizs, burgonya vagy egyéb magas szénhidrát tartalmú köret helyett. 19 óra után csak folyadékot vegyünk magunkhoz. Legjobb a szénsavmentes ásványvíz vagy a nyugodt éjszakai alvást elősegítő gyógyteák választása.

    A napi kalória bevitel megfelelő aránya: reggeli 30%;tízórai 10%;ebéd 30%; uzsonna 20%; vacsora 10%.

    Az ebédig elfogyasztott kalória bevitel a napi energia 70%-át kell, hogy fedezze. Ezt a mennyiséget célszerű délután 15:00-ig elfogyasztani. Ezek mellett elkerülhetetlen a napi 2,5-3 liter folyadék elfogyasztása, ami segíti az emésztést és a méreganyagok kiürítését. Ezáltal gyorsul az anyagcsere és beindul a fogyás!

    VálaszTörlés